dimarts, 21 de març del 2023

Conversa amb en Jordi Pesarrodona: ANC, dimissions, col·lectiu "Indesinenter", llista cívica, eleccions Assemblea...

Vull una resposta. 11a temporada. Emès el 20 de març de 2023 per ETV Llobregat i TDT Terramar Penedès

Canal Vull una resposta de YouTube 

Davantal 

El cap de setmana de l’11 i 12 de març es va celebrar la Conferència Nacional del Moviment Civil independentista, promoguda i organitzada per l’ANC. La Conferència es va tancar amb el propòsit de recollir les aportacions de tots els participants, entitats i persones a títol individual, perquè serveixin per posar en marxa el Pacte Nacional del Moviment Civil Independentista.

En el davantal d’avui ens farem ressò del comunicat sobre aquesta Conferència  de l’Assemblea i la 2a Conferència Nacional per l'Estat Propi que ha fet públic el Moviment Independentista de Catalunya.

"Esperem i desitgem que ben aviat puguem parlar d’un Pacte Nacional que aplegui la majoria de les entitats i organitzacions de la societat civil i que serveixi de marc per a la coordinació de tots els projectes i accions que haurà de dur a terme el braç civil del moviment independentista, fins assolir l’objectiu de la instauració definitiva de la República Catalana en el territori de la Catalunya situada al sud dels Pirineus.

Els temes tractats durant aquest cap de setmana es van estructurar en tres grans fronts: el social, l’institucional i l’internacional, coincidint amb les tres potes que es defineixen en el Full de ruta a debat en la 2a Conferència Nacional per l’Estat propi La gran majoria de les propostes i accions sorgides en els debats d’aquest cap de setmana també estan recollides en aquest Full de ruta i moltes es deriven de l’experiència acumulada durant la primera etapa del procés d’independència. Ara caldrà recopilar-les, estructurar-les i convertir-les en un programa d’actuació que sigui la base a partir de la qual poder construir el Pacte Nacional proposat en l’acte de cloenda de la conferència organitzada per l’ANC. Com va dir un dels ponents, ara caldrà buscar les sinergies entre les entitats i avançar plegats.

La 2a Conferència Nacional per l’Estat propi té ara, més sentit que mai. De la mateixa manera que el Pacte Nacional del Moviment Civil Independentista ha de ser el marc per construir i aprofitar les sinergies entre les entitats, ara cal construir les sinergies imprescindibles entre els actors de les tres potes del moviment, la societat civil, els partits i el Consell de la República. La societat civil ha fet el primer pas, de la mà de l’ANC.

Ara toca construir el marc perquè tots els actors imprescindibles d’aquesta segona etapa del procés avancin plegats. No serà fàcil, com no ho va ser fa 12 anys. Com ja va passar el 30 d’abril de 2011, a la 1a Conferència Nacional per l’Estat propi, la societat civil ha fet el primer pas. Esperem que el Pacte Nacional que proposa l’ANC aplegui les grans entitats de la societat civil i aquesta empenta permeti tornar a situar els altres actors en la direcció adequada."

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana del teòleg i matemàtica anglès William George Ward: El pessimista es queixa del vent; l’optimista espera que canviï; el realista ajusta les veles.

Marxem amb el pensament posat en la nostra gent que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa. Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada