divendres, 29 de novembre del 2019

VÍDEO: Parlem amb David Ros, oncle de Jordi Ros, detingut el 23-S i empresonat a Soto del Real. Estat d'excepció digital (Darrer programa de Vull una resposta)


Presenta: Clara Ardèvol I Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

David Ros, economista

Àngels Pujol, membre del SN de l'ANC i de la Sectorial de Dones

Jordi Vilarasau, metge

Davantal

El passat dilluns, 25 de novembre, es va commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Les xifres parlen per si soles: Des del 2003 fins ara 1.028 dones han estat assassinades per la violència masclista. A Catalunya, 16.000 dones han denunciat maltractaments i 1.678 agressions sexuals.

Des del Vull una resposta ens fem ressò del manifest que han publicat les Dones Juristes de Catalunya. Un manifest, particularment clar i dur que assenyala  els culpables de perpetuar aquesta violència masclista.

Culpables els agressors, no només de la violència més visible, sinó també d’aquella que la pròpia societat invisibilitza i normalitza com és la sexual, l’econòmica, la psicològica...

Culpables les institucions públiques que no inverteix el temps ni els diners necessaris en l’eradicació real de les violències masclistes.

Culpables els estaments judicials, de no creure el relat de la dona, de qüestionar-lo, de menysprear-lo, de ridiculitzar-lo i de mediatitzar-lo.

Culpables com som, totes aquelles persones que no assenyalem les violències quotidianes, les del nostre propi entorn, alimentant encara més la bèstia masclista.

Cop d’estat digital... Estat d’excepció digital... Estat de setge digital... El govern socialista en funcions ha convalidat el decret llei de seguretat digital.. El decret modifica sis lleis diferents i permetrà al govern espanyol tallar, sense ordre judicial, tallar l’accés a internet, en circumstàncies –diuen- excepcionals ‘que puguin afectar l’ordre públic, la seguretat pública i la seguretat nacional.

El decret ha estat aprovat amb els vots del PSOE, el PP i C’s i amb l’abstenció dels eternament equidistants d’Unides Podem. Semblen ignorar o fer cas omís de la frase de l’activista sud-africà Desmond Tutu “Si ets neutral en situacions d’injustícia és que has elegit el costat de l’opressor”.

Parlant d’opresssió... Avui podrem parlar amb David Ros, oncle de Jordi Ros, un dels presos polítics detinguts el 23-S i empresonat a Soto del Real.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada