divendres, 13 de novembre del 2020

Donem la veu a les assemblees de base de l'ANC

Vull una resposta, 9a temporada, emès per ETV Llobregat el 12 de novembre de 2020

Convidats:

Maria Mas,  coordinadora AT Alt Urgell

Adriano Raddi, coordinador AT Barceloneta

Joan Vila, coordinador assemblea exterior de Noruega

Davantal

Crec que ningú posarà en dubte que l’Assemblea Nacional Catalana és l’organització política més important del país. Al voltant de 43.000 associats i una altra xifra similar de simpatitzants. La seva xarxa de territorials, prop de 600, fa que arribi gairebé a tot el país. A més, compta també amb prop de 50 sectorials, autèntics lobbies de pressió en els seus àmbits naturals que omplen de contingut el missatge de l´ANC i les fan indispensables de cara al procés constituent de la República. I 40 assemblees exteriors. presents arreu del món col•laboren a ampliar-ne el ressò internacional.

Des del  2012 fins ara, els partits –determinats partits- han intentat sempre controlar o influir en les decisions de l’Assemblea, sobretot a patir del 2013 quan l’ANC esdevé una organització forta i poderosa, l’organització clau per garantir l’èxit del procés d’independència. Els diferents Secretariats Nacionals, sobretot a partir del 2015, han tingut molts problemes per tirar endavant la seva feina. Sovint, s’han mostrat dividits, indecisos i amb massa dubtes, superats, de vegades, per l’excés de responsabilitat que han comportat i comporten els diversos moments polítics i, malauradament, per ingerències més que partidistes.

L’Assemblea continua sent la base, els fonaments i l’estructura del gran moviment popular independentista. Seria, no només absurd, sinó temerari i inconscient voler prescindir-ne, deixar-la de banda o relegar-la a un segon terme en la lluita per assolir la independència i construir la República Catalana.

Més que mai necessitem l’Assemblea que sempre ha fet nosa. L’ANC combativa, lluitadora. L’ANC que només té un objectiu i que és el d’assolir la independència. L’ANC, capdavantera de la societat civil organitzada, autèntica impulsora del procés, que ha aconseguit en alguns moments la tan desitjada unitat d’acció amb les institucions nacionals i els partits polítics. L’ANC que sempre ha fet nosa.  

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi! Comencem!

Final

La frase de la setmana....de Baruch Spinoza, filòsof holandès del segle XVII

“Si no vols repetir el passat, estudia’l”

Marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent, la que pateix repressió, presó i exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada