divendres, 6 de novembre del 2020

Comunicat territorial de Gràcia (Barcelona)

 Demanda adreçada al Secretariat Nacional, acordada per l’assemblea de la territorial de Gràcia, el 22/10/2020

L’assemblea de la territorial de Gràcia, reunits el dijous 22 d’octubre de 2020, hem acordat escriure al Secretariat Nacional en referència al missatge que vam rebre els socis, el 14 d’octubre, anunciant un ple extraordinari del Secretariat Nacional aquest diumenge 25 d'octubre i animant-nos a debatre a les assemblees de base com hem d'encarar aquestes eleccions i quin és el rol que hem de prendre.

En aquest correu s'esmenta que "aquest procés extraordinari permetrà presentar diverses propostes de resolució, debatre-les i votar-les", i també que "seran les secretàries i secretaris nacionals qui podran presentar propostes, però t'animem a debatre-ho a la teva assemblea de base". Però no s'especifica com hem de desenvolupar aquest debat.

Quines són les propostes que hem de debatre? Les ATs podem fer arribar les nostres propostes al SN? Com ho hem de fer, a través dels secretaris/es de referència? Aquestes propostes, només es debatran i votaran al SN o també podrem participar-hi les ATs?

Es convida les ATs a debatre sobre el tema, sense propostes concretes i sense obrir un procés participatiu a tots els socis, bé sigui directament o a través de les assemblees de base. Un cop haguem fet el debat, què s'espera que hem de fer?

Ens sembla poc seriosa la manera en què s'ha abordat aquest tema i demanem al SN que obri un procés participatiu a tots els socis, a través de les assemblees de base, amb temps i forma correctes, i que acabi amb una consulta als socis sobre diferents opcions, i amb preguntes fàcils de respondre.

Un cop feta aquesta demanda, de la qual esperem alguna resposta del SN, us informem dels principals punts que van sortir al debat que vam fer a la nostra assemblea. No és una proposta concreta, consensuada i votada a l’assemblea, perquè no se’ns demanava això, sinó una relació d’idees que van anar sortint entre els socis presents:

• L’Assemblea no ha de fer posicionaments polítics. No podem dir a la gent a qui ha de votar i a qui no.

• Cal exigir claredat als partits respecte del posicionament i els passos cap a la independència, i assegurar-nos que ho compleixen.

• La clau és la unitat dels partits, que vagin junts, o separats però a l'una.

• La clau de l’Assemblea és la capacitat de seducció de tots els independentistes.

• També ens hem d’esforçar a aconseguir que els Comuns diguin (o vegin) que independents viurem millor.

• Cal seduir els ciutadans i els partits cap a la independència.

• Cal fer negociacions fermes i decidides amb els partits. Han de ser privades, no poden ser públiques.

• Els partits no cal que vagin junts, però sí que han de tenir una estratègia conjunta cap a la independència de la República Catalana.

• En aquest moment, l'estratègia conjunta ha de ser la de mirar cap al país i no la de perpetuar-se en els interessos de partit.

• La feina de L'ANC és treballar per aconseguir una estratègia conjunta de totes les forces independentistes.

• També hi ha un camp molt important per dedicar-hi esforços: el dels abstencionistes.

Vila de Gràcia, dijous 22 d’octubre de 2020

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada