divendres, 6 de novembre del 2020

Proposta resolució dimissionaris

 Justificació

A ningú se´ns escapa que estem sense lideratges clars de cara a assolir el mandat de l´1-O i la implementació de la República Catalana. Tenim un govern, que actúa actua de gestoria restant sotmès a les directives de Madrid i uns partits polítics que vetllen més per els seus interessos, que no pas pel desig majoritari de la societat catalana.

Dilluns, 28 de setembre, a través d’un acord entre els dos partits majoritaris, que van excloure activament la resta d’actors, el govern de Catalunya va decidir acatarel més ràpid possiblela inhabilitació del president Torra i pactar un calendari de rendició fins les eleccions del febrer.

Aquest pacte de la vergonya segella la mort definitiva del que hem conegut com a procés, i demana una reflexió al voltant dels dos grans paradigmes que han guiat el full de ruta de l’Assemblea, i que es basen en la  noció del poder de convenciment o soft power de la societat civil:

1. La idea de que la mobilització de la gent força els partits a avançar en una direcció concreta, ja no funciona. Portem tres anys de mobilitzacions de tot tipus, amb els partits, al marge dels partits i contra els partits, i la tònica general ha estat ignorar els missatges que arribaven de la societat civil.

2. La "unitat" per si sola no resol cap problema. De fet, en els últims temps, cada cop que els partits s’han posat d’acord ha estat precisament per fer passes enrere, ja sigui amb la investidura del MHP Torra o per acatar la seva inhabilitació.

Tots els partits han comprat allò que l´Assemblea ja fa 2 anys que estem dient, que “si superem el 50%+1 dels vots a les eleccions...”, però amb diferències substancials respecte del que han aprovat els nostres socis als dos darrers Fulls de Ruta. Uns ens parlen de repetir varies eleccions les majories absolutes, altres ens diuen que una majoria del 50%+1 ens legitima per seure i negociar amb l´estat espanyol, i els de més enllà diuen que hem de repetir el referèndum d´aquí 2 ó 3 anys. En definitiva...res de nou.

Com diem també al mateix document aprovat per l´AGO: “Aquests actors polítics estan posposant i abandonant, a causa de la seva lluita per l´hegemonia autonòmica, el nostre objectiu fundacional, la independència de Catalunya.

Les propostes de diàleg, d´intent de reformular la unitat estratègica, han caigut en sac foradat. Cal donar un pas endavant, valent, decidit i mirant de culminar el nostre objectiu fundacional.

Els proposants d´aquesta PdR tenim clar que calen polítics valents i disposats a fer efectiva la independència i que no ho faran aquells que tenen interessos més enllà dels de país.

També tenim molt clar, abans que es pugui interpretar d´un altre manera, que l´Assemblea MAI s´ha de convertir en un partit polític. Som l´actiu més valuós que té el moviment independentista i la nostra transversalitat, és la que ha fet que siguem un referent de cara als partits

Proposta de resolució

Per tot el exposat abans, proposem que l´Assemblea promogui i doni suport explícit a aquelles formacions polítiques o candidatura transversal i bastida des de la societat civil que acompleixi els següents requisits, i que no són altres que els que demanem al nostre Full de Ruta i amb l´objectiu de generar un ambient previ de plebiscit unilateral que converteixi les eleccions en un acte d´autodeterminació amb una força similar al primer d'Octubre

1. LAssemblea promourà i donarà suport a aquelles formacions polítiques que assumeixin explícitament aquesta proposta de mandat. Denunciarem públicament aquells que, tot i haver manifestat el seu compromís, l'incompleixin.

2. Si fruit d´aquestes eleccions es constatés una majoria social independentista a partir del 50%+1 dels vots, s´haurà de validar l'estratègia unilateral i el Parlament hauria de donar pas a la investidura d´un govern disposat a reconèixer la voluntat de la majoria social.

3. Fer efectiva la declaració del 27 dOctubre, aixecar la DUI, publicar-ho al DOGC i fer una declaració política en seu parlamentària.

4. Demanar, exigir, fer una crida a la ciutadania que acompanyés a Govern i Parlament en la defensa de la llibertat del nostre país davant dels poders de l´estat espanyol, que de ben segur pretendrien actuar novament per anul·lar la nostra sobirania. Alhora, s'hauria de demanar el reconeixement internacional

Per fer efectiu tot això, l´Assemblea conclou:

A) Donar un mandat de pacte a una delegació de l’Assemblea amb totes les llistes que es vulguin presentar a les eleccions. Aquesta delegació podrà oferir com a contrapartida el suport extensiu de l’Assemblea a qualsevol llista en termes de mobilització, comunicació i qualsevol altre tipus de recolzament que es pugui posar sobre la taula.

B) L’Assemblea es dona fins el 20 de novembre, com a màxim, per a poder tancar aquest pacte.

Paral·lelament, durant aquest període l’entitat es reserva el dret d’explorar altres opcions.

C) En cas d’acord amb una o més llistes, els termes s’hauran de fer públics i hauran de validar-se mitjançant una consulta a la massa social de l’Assemblea, entre el 25 i el 29 de novembre

D) En cas que no s’arribés a un acord satisfactori amb cap de les llistes o que la massa social voti que “No”, igualment es convocarà una nova consulta entre les dates ja mencionades, amb possibles alternatives.

Forma de votació

En bloc, mitjançant el sistema de votació Zoom

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada