divendres, 6 de novembre del 2020

Proposta resolució territorial del Barcelonès

 ustificació

En la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017, els partits independentistes es van comprometre, de manera inequívoca, a restituir el govern legítim i a fer efectiva la República catalana.

Després de dos anys i mig de legislatura, els partits independentistes amb representació parlamentària (JxCAT, ERC i CUP), tot i tenir la majoria, no han dut a terme aquest objectiu, ni tampoc han estat capaços de teixir una estratègia conjunta per intentar assolir-los, així com de preservar la unitat necessària per defensar les institucions del país i per fer front a la repressió de l’Estat espanyol.

La unitat de l’independentisme és absolutament necessària i imprescindible per a poder avançar i superar el moment de desconcert.

L’Assemblea Nacional Catalana, com a entitat aglutinadora del moviment independentista, ha de continuar treballant per la unitat estratègica de l’independentisme, demanant la complicitat de tots els actors polítics i socials independentistes, tal i com queda palès en el Full de Ruta aprovat per l’AGO:

“De cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, caldrà iniciar una campanya de presència pública en els mitjans de comunicació i en actes diversos per exigir als partits una proposta de mandat cap a la independència, que inclogui la via unilateral, amb una unitat estratègica que la sustenti. Aquesta proposta haurà de definir les circumstàncies i/o els moments propicis per exercir aquesta via unilateral.

S’haurà de generar un ambient previ de plebiscit unilateral que converteixi les eleccions en un acte d’autodeterminació amb una força similar a l’1 d’Octubre. Existeixen fórmules per assolir-ho si comptem amb la complicitat de totes les forces polítiques i socials, i és la nostra responsabilitat proposar-les i defensar-les. Hem de recuperar el lideratge en acció política propositiva i proactiva.

L’Assemblea només donarà suport als partits polítics que assumeixin explícitament aquesta proposta de mandat. Denunciarem públicament aquells que, tot i haver manifestat el seu compromís, l’incompleixin.

Si fruit d’aquestes eleccions es constatés una majoria social independentista a partir del 50%+1 dels vots, s’hauria de validar l’estratègia unilateral i el Parlament hauria de donar pas a la investidura d’un govern disposat a reconèixer la voluntat de la majoria social.

El nou govern català hauria de ser capaç de preparar i bastir amb determinació les eines necessàries per, quan fos el moment, rehabilitar la declaració del 27 d’Octubre i fer una declaració política en seu parlamentària. Així mateix, hauria de demanar a la ciutadania que l’acompanyés en la defensa de la llibertat del nostre país davant dels poders de l’Estat espanyol, que de ben segur pretendrien actuar novament per anul·lar la nostra sobirania. Alhora s’hauria de demanar el reconeixement internacional.”

(Punt 3.1.2. Partits polítics. Dins Línies d’acció estratègica. Full de Ruta 2020-2021, Assemblea General Ordinària)

Proposta de resolució

L’ANC demanarà el vot només per aquelles formacions independentistes que signin i incorporin els següents punts en el seu programa electoral:

1.- exposar i implementar una estratègia conjunta de les forces independentistes per a fer efectiva la República Catalana, seguint el mandat del primer d’octubre de 2017 i fent front comú a la repressió de l’Estat espanyol.

2.- que, sigui quina sigui la correlació de forces sorgida de les urnes, en cap cas es pactarà, ni facilitarà de cap manera, la formació d’un govern amb forces unionistes/constitucionalistes espanyoles.

3.- ratificar al Parlament la declaració d'independència aprovada el 27 d'octubre de 2017.

4.- formar un Govern integrat exclusivament per formacions que es defineixen com a independentistes.

Finalment, i si s’aprova un o més dels punts anteriors:

5.- Uns dies abans de les eleccions l’ANC farà públics els partits que signin i incorporin els següents punts en el seu programa electoral.

6.- El Secretariat Nacional ratificarà aquesta proposta de resolució amb el vot telemàtic dels associats/des.

Forma de votació

Es proposa que aquesta proposta de resolució es voti punt per punt.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada