divendres, 6 de novembre del 2020

Crisi a l'ANC? Parlem amb el vicepresident David Fernández. Analitzem la darrera enquesta del CEO

Vull una resposta emès el 5 de novembre de 2020 per ETV Llobregat

9a temporada

Convidats:

David Fernández,  vicepresident ANC

Olga Amargant, advocada

Francesc Abad, analista polític.      

El mes de març passat, l’Assemblea Nacional Catalana va celebrar la seva VIII Assemblea General Ordinària en el marc de la qual es va aprovar el Full de Ruta 2020. En aquest Full de Ruta s’especificava de manera concreta quina havia de ser la posició de l’Assemblea davant les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Tot i així, el Secretariat Nacional va decidir convocar una reunió el passat 25 d’octubre per decidir, malgrat constar en el Full de Ruta, quin havia de ser el posicionament de l’organització en els eleccions previstes per al proper 14 de febrer.

Aquest darrer plenari va resultar molt conflictiu i ha acabat provocant la dimissió de sis membres del SN, quatre dels quals pertanyen al Comitè Permanent. Els diferents mitjans han parlat d’una crisi sense precedents a l’Assemblea Nacional Catalana.

Una crisi que possiblement no és d’ara, sinó que ha anat creixent i s’ha anat enquistant en el si del SN de l’ANC. Problemes que arrenquen de fa uns anys amb la presidència de Jordi Sánchez i que s’han anat accentuant des que Elisenda Paluzie està al capdavant de l’organització. 

El primer que hauríem de tenir tots ben present és que cal diferenciar entre el Secretariat Nacional (SN) de l’ANC, que és un òrgan de govern executiu que regeix, administra i representa l’entitat entre dues assemblees generals i allò que realment és l’Assemblea, que són els seus associats i, per damunt de tot, les seves assemblees de base, altrament dites territorials, sectorials o exteriors. Aquesta és la veritable, única i gran força de l’Assemblea.

Crisi a l’ANC? En tot cas hauríem de parlar de crisi en el SN de l’organització.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem! 

Final

La frase de la setmana del polític britànic Winston Churchill:

Un optimista veu una oportunitat en qualsevol calamitat. Un pessimista veu una calamitat en qualsevol oportunitat.

Marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent, la que pateix la repressió, la presó i l’exili, Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada