divendres, 27 de novembre del 2020

AExRC Pla d'Acció Política Postelectoral i Seminari d'Esquerres I-S.-R

L'associació Acord d’Esquerres per la República Catalana (AExRC) ha presentat en roda de premsa la seva Proposta de Pla d’Acció Política postelectoral” que caldrà debatre en l’àmbit del Seminari d’Esquerres I-S-R (Independentistes-Sobiranistes-Republicanes) que tindrà les primeres sessions de treball l'1 i el 22 de desembre. 

AExRC considera necessari un pla d’acció política postelectoral per rellançar la lluita pels valors republicans i pels drets nacionals de Catalunya, cap a la implantació efectiva de la República Catalana. Un pla que permeti aprofitar el deteriorament de l’EE i la probable millora independentista en les pròximes eleccions, amb una acció institucional unitària i una participació civil transversal. Un pla que tingui ben present els problemes socials i en especial els derivats de la Covid-19. Un pla que signifiqui reprendre la iniciativa, amb millors expectatives que en anteriors ocasions.

Es proposa treballar en els eixos següents, sobre els quals basar l’acció institucional, la mobilització popular i la política d’aliances: Proposició de llei per l’amnistia. Nou referèndum d’autodeterminació. Erosionar el règim del 78. Gestió eficient i social dels recursos disponibles. Recuperació postpandèmia. La República que volem.

El Seminari d’Esquerres I-S-R (Independentistes, Sobiranistes i Republicanes) és una eina més per fer realitat els profunds canvis polítics i socials que reclamaven les extraordinàries manifestacions del 3 d’octubre de 2017, derivades de la massiva participació en el referèndum de l’1 d’octubre i de la brutal repressió policial que va intentar impedir-lo.

El Seminari aplegarà persones significatives de diversos partits, sindicats i entitats que hi participaran a títol personal. Fins ara, han confirmat la seva participació:

Elvira Altés, Pilar Castillejo, Toni Comín, Maria Dantas (ERC), Xavier Diez (USTEC), 

Daniel Escribano, Angel Ferrero, Guillem Fuster (Poble Lliure), Inés Garcia (CGT), 

Marina Geli, Juanan Geraldes (Més País), Oriol Izquierdo (Acció x República),  

Mercè Marzo (Pirates), Juanjo Morales (UGT), Toni Morral (Junts), Jordi Muñoz

Joan Josep Nuet (Sobiranistes), Isaac Peraire (ERC), Pep Puig, 

M. Dolors Sabater (Guanyem), Montserrat Sagarra, Miquel Salas (Sin Permiso),  

Néstor Sastre (Intersind-CSC), Marina Subirats


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada