diumenge, 22 de novembre del 2020

On són Independentistes d'Esquerra? M'explico...

 

El mes de gener d’enguany em van proposar de treballar per un nou projecte que vam decidir anomenar-lo Independentistes d’EsquerrA.

Avui, he vist uns quants twits (alguns són a la imatge de més amunt) i he decidit no fer cas al que em vaig proposar fa un parell de mesos i que era no escriure res personal sobre l’enfonsament –volgut i provocat- d’aquell projecte. De fet, molt del que llegireu tot seguit ja ho vam manifestar en un comunicat oficial el 24 d’agost.

Quan alguns vam decidir participar en el projecte Independentistes d’EsquerrA ho vam fer impulsats per les idees que es recollien el manifest fundacional. Volíem col·laborar activament en la consecució de la República Catalana.  Enteníem que l’objectiu d’Independentistes d’EsquerrA no era, ni havia de ser, de tipus electoral, ni de llistes de partits, sinó que -com va començar a recollir la proposta de ponència política- era treballar per aconseguir crear un Bloc d’unitat republicana, ampli i transversal, aglutinador de l’independentisme per aconseguir el nostre alliberament nacional.

I no només això, volíem fer les coses de manera molt diferent, amb radicalitat democràtica, de baix a dalt, amb una nova manera de fer política (no amb “quotes” ni pactes a “les cúpules”, com és propi de la “vella política”.

A mesura que avançàvem amb el temps vam començar a adonar-nos que la intenció d’alguns –potser els més mediàtics- impulsors del projecte tenien unes intencions molt diferents.

La primera confirmació del que ja sospitàvem va arribar quan alguns d’aquests membres van ser escollits per formar part de l’Executiva Nacional del partit Junts per Catalunya: Josep Andreu, Maria Àngels Cabasés i Irene Negre. A partir d’aquí, ens v a arribar la notícia que alguns Fundadors, entre els quals hi havia els que formaven part de l’Executiva Nacional de Junts per Catalunya,  havien creat l’associació “Independentistes d’EsquerrES” (de la qual ells mateixos es van nomenar la Junta Directiva).  Se’ns va dir que només era una associació instrumental per avançar tràmits i que restaria inactiva fins que l’Assemblea aprovés els Estatus definitius i elegís la Junta Directiva.

Després d’unes quantes reunions de la Comissió Organitzadora de l’Assemblea Fundacional –algunes d’elles força agres i tenses- uns quants dels seus membres (els qui conformaven la Junta Directiva de la dita associació), van abandonar-la i van comunicar que, prescindint de la resta de membres de la Comissió, organitzarien, com a Independentistes d’EsquerrES, l’Assemblea Fundacional.

De res van valer els esforços que vam fer per refer les relacions i la confiança entre tots els membres de la Comissió Organitzadora, fins i tot, els vam proposar una mediació independent. Davant del greu problema que s’havia originat i per evitar les divisions que sempre han portat a mal borràs els projectes de l’esquerra, i els dels independentistes. Vam decidir no formar part d’una d’aquestes divisions i ens vam retirar del projecte.

El temps, com acostuma a passar, ha desvetllat els veritables interessos de les persones que es van apropiar del projecte que representava Independentistes d’EsquerrA i que van convertir en l’engany que és Independentistes  d’EsquerrES: una utilització política per interessos personals, de promoció o manteniment de la pròpia i individual “carrera” política i per oferir una imatge (falsa) que l’esquerra independentista dóna suport i forma part del partit Junts per Catalunya.

Un dels twits es pregunta on són –on som- els Independentistes d’EsquerrA? A llocs, plataformes o projectes diferents, potser... però continuem treballant per la independència, la justícia social, els valors republicans i la República catalana. Continuem treballant per aquests objectius, amb realisme, esperança i amb la il•lusió que serem capaços de superar aquestes misèries humanes i construirem un país i un futur millor, continuant el projecte de conformar la unitat republicana, amb una entesa organitzativa que articuli i superi les actuals existents i projecti la seva acció unitària.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada