divendres, 6 de novembre del 2020

Comunicat comarcal Vallès Occidental

 Des de la Comarcal d’Assemblees Territorials del Vallès Occidental reunides el dilluns 26 d’octubre per valorar els 15 punts aprovats en la proposta de resolució aprovada en el ple del Secretariat Nacional del dia 25 d’octubre, volem manifestar el següent:

1.- La nostra comarcal va proposar a les diferents territorials de la comarca que es debatessin propostes per presentar al ple. Com a conseqüència d’aquest debat a fons i seriós, es va elaborar un document de consens que es va fer arribar al ple a través dels nostres secretaris nacional de la comarca.

Aquest debat es va haver de fer a corre-cuita per la imminència del ple que no es va considerar oportú ajornar. Aquest ajornament hauria fet possible un debat més tranquil a totes les territorials que ho volguessin fer.

2.- Un cop rebut el document amb la resolució aprovada en el ple, volem expressar la nostra sorpresa i la nostra decepció per què no recull cap de les nostres propostes i en canvi, apareixen tot de propostes que considerem buides de contingut i que refermen el processisme. No concreten quin ha de ser el posicionament de l’Assemblea davant les properes eleccions. Es limiten a bastir accions superficials que en cap cas volen pressionar ni influir en els programes dels partits. Només deixar constància de la proximitat d’aquests a un enigmàtic decàleg que no coneixem encara.

3.- Entre els diferents punts no apareixen referències als punts claus del full de ruta aprovat a la darrera AGO (unilateralitat, compromís dels partits si s’obtenia el 50+1 dels vots,...). No podem acceptar un retrocés en els plantejaments i objectius aprovats en assemblea.

4.- Es pretén posar a votació els quinze punts per separat, molts dels quals fan referència al decàleg de propostes que encara s’ha de elaborar. Considerem totalment antidemocràtic aprovar o no aquest document, sense conèixer el contingut del decàleg, a més de la situació incongruent que es pot general amb l’aprovació d’alguns dels quinze punts i el rebuig dels altres...

Des del Vallès Occidental, considerem que elaborar documents com aquest, resta credibilitat a l’Assemblea i ens debilita com a entitat, motor del procés cap a la independència

Per tot això exigim:

a) Congelació del document i reelaboració a partir del debat real de les bases (assemblees de base) de manera que reculli el sentiment real de les assemblees.

b) Ajornament de la consulta als socis. Com a mínim fins que no es coneguin els punts del decàleg i s’hagi produït el debat real de cara a un enfortiment del nostre posicionament davant uns partits i institucions que només pretenen gestionar una autonomia.

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada