dimecres, 31 de maig del 2023

Consell Consultiu Gent Gran Baix Llobregat. Analitzem els resultats de les eleccions municipals

 

Convidats

Carles Cháfer Castilla, representant del Consell Consultiu de la Gent Grandel Baix Llobregat al Consell de la Gent Gran de Catalunya

Mònica Chaves Matillas tècnica del departament de Feminismes, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Josep Ferrer, president d’AExRC

Manel Carraasco, activista, exSN de l’ANC

Davantal

Eleccions municipals 2023... Primer avís.... Sonora bufetada de l’electorat als partits independentistes, sobretot a ERC.  fem un cop d’ull a alguns resultats... Respecte a les darreres eleccions del 2019, ERC és el partit més castigat pel vot independentista, ha perdut més de 300.000 vots. Un 36,5% de pèrdua de vot. Ha estat  la quarta força a Barcelona, on ha perdut la meitat dels regidors que va obtenir fa quatre anys i ha quedat molt lluny de repetir la victòria. També ha baixat a tota l’àrea metropolitana i ha perdut també les alcaldies de Tarragona i Lleida.

La CUP ha perdut més de 44.000 vots, un 25% de pèrdua de vot i Junts, tot i estar el menys perjudicat i haver guanyat a Barcelona, ha perdut un total de 7.000 vots que no arriba al 2% de pèrdua de vot.

Pel que fa a la resta dels PP.CC. La dreta del PP i l’extrema dreta de Vox han obtingut clares victòries tant al Païs Valencià com a les Illes. València, Elx, Castelló, Alacant... tindran governs de dretes. PP i Vox també arrasen a les Illes.

Aquest ha estat el primer avís del votant independentista cap als partits que en teoria el representen. El segon avís, si no es produeix un canvi de 180º serà segurament més sonor encara el proper 23 de juliol en les eleccions avançades que avui mateix ha convocat el president del govern espanyol Pedro Sánchez.

No només cal reflexionar pels darrers resultats obtinguts per l’independentisme parlamentari, a l’ANC li cal també una profunda reflexió. En els cinc dies de votacions en la seva darrera Assemblea General , hi van participar un total de 2.523 associats dels prop de 40.000 que té l’entitat, és a dir un 6% de participació....un 94% d’abstenció. Més encara, el Full de Ruta definitiu es va aprovar amb una participació que no va arribar als 1000 socis... un 2,5% de participació... un 97,5% d’abstenció.

Urgeix, doncs, aquesta profunda reflexió dels principals representants del moviment independentista, començant evidentment pels partits polítics que el representen, però també per la principal representat dels darrers 10 anys de la societat civil independentista

De cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2025, si no es produeix un avançament electoral, hi ha temps encara de rectificar polítiques, de modificar estratègies, de tornar, en certa manera al 2017. La independència només arribarà si hi som tots. Si això no es produeix, pot comportar una reculada gairebé definitiva del moviment independentista que en tornaria a allunyar durant anys de la República catalana.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana de l’escriptor espanyol Antonio Escohotado:“Us proposo que us atureu un oment a reflexionar, ja que no coneixem una cosa simplement perquè la patim directament, sinó quan arribem a entendre d’on neix”

Marxem amb el pensament posat en la nostra gent que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem Lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada