dimarts, 16 de maig del 2023

"De la resistència a la independència. El Consell de la República des de dins". Full de Ruta de l'ANC 2023-2024, esmena a la totalitat

Vull una resposta. 11a temporada, emès el 15 de maig de 2023 per ETV Llobregat i TDT Terramar Penedès


Canal Vull una resposta de YouTube 

Convidats

Gerard Sesè, politòleg, actor i cantautor. Cap de comunicació del Consell de la República. Autor de “De la resistència a la independència. El Consell de la República des de dins”

Josep Pinyol, historiador. Col·lectiu Indesinenter. ANC Cornellà de Llobregat

Davantal

Si diem Consell de la República, segurament la majoria de conciutadans, sobretot si són independentistes, sabran de què estem parlant. Si preguntem què és el Consell, per què serveix, com funciona, quins són els seus objectius, seran molt pocs els que podran respondre amb un certa objectivitat i coneixement.

Avui presentarem el llibre “De la resistència a la independència: El Consell de la República des de dins” de Gerard Sesè. L’autor ens diu en el pròleg, manllevant una frase molt popular, que “pretén posar llum a la foscor”. Perquè, des  de determinats sectors, s’ha volgut envoltar el Consell de la República d’una certa penombra que acaba provocant l’aïlament i l’ostracisme. 

Les mitges veritats, les mitges mentides i les mentides completes envolten des de fa molt de temps el Consell. Per estendre-les, hi son col·laboradors actius o passius els mitjans de comunicació. Com diu l’autor del llibre, “No només la televisió pública catalana i les principals ràdios del país les que l’invisibilitzen, sinó que hi ha més fets que van molt més enllà en el món comunicatiu. Parlo de la nul·la presència en debats, opinadors que frivolitzen a consciència sobre el Consell a les tertúlies, articles d’opinió tendenciosos i tergiversats, articles que atien el conflicte, peces que furguen en llagues amb perfídia, la censura en publicitat en espais públics, des de la televisió a un cartell en una parada.”

En el programa d’avui parlarem també del Full de Ruta de l’ANC que s’haurà de votar i aprovar en la propera assemblea general que tindrà lloc, de manera telemàtica, del 18 al 24 de maig. Des d’algunes assemblees de base es presentarà una esmena a la totalitat del document i avui en coneixerem els perquès i les principals diferències entre aquesta esmena a la totalitat i el document que presentarà el SN de l’ANC.

Des que va néixer el Vull una resposta,  fa ja onze anys, hem presentat tots els fulls de ruta de l’Assemblea. Sempre hem tingut amb nosaltres algun representant del SN que ens ha explicat els punts més destacats de cadascun dels diferents documents. Avui, com sempre, hem intentat que vingués algun membre del SN actual per tal que presentés i defensés el seu projecte de full de ruta davant el que es presentarà com a esmena a la totalitat. No ens n’hem sortit i, per primera vegada en onze anys, cap dels SN actuals de l’Assemblea no ha pogut venir... deixem-ho així...  al Vull una resposta.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana de l’escriptor colombià Gabriel Garcia Márquez

"No ploris perquè  es va acabar, somriu perquè va passar"

Marxem amb el pensament posat en la nostra gent que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a cas.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada