dilluns, 23 de març del 2020

No és cert que es puguin diferenciar els símptomes del Coronavirus2019, l'al·lèrgia i la grip (Comentari de Joan Fort a l'article de Joan Guarh)



He rebut un comentari de Joana Fort a l’article d’en Joan Guarch “Com diferenciar el Coronavirus 2019, l'al·lèrgia i la grip (2)". Li agraïm molt que ens hagi respost i creiem que l'escrit és prou important perquè no aparegui mig amagat entre els comentaris. Per aquest motiu el reproduïm tot seguit.  

I, evidentment, davant de qualsevol dubte, truqueu als professionals mèdics.
He rebut el seu article. L'he llegit i he de dir que no em sembla encertat. No diu cap mentida, però fa la sensació de que la gent pot diferenciar entre al·lèrgia, grip i COVID19, quan la realitat és que no ho poden fer. 

Hi ha casos de COVID19 molt diferents, i sobretot en aquells que són lleus. Molta gent pot tenir molt poca febre i ser positius pel SARS-Cov-2, o no tenir tos i tenir mal de panxa per exemple. Crec que això d'intentar fixar els símptomes del coronavirus ha fet més mal que bé en la campanya de confinament. Molta gent amb mocs ha pensat que era negativa quan en realitat no ho era, per exemple, perquè fins i tot els metges deien això. 

Pots ser positiu de coronavirus tenint símptomes molt lleugers amb o sense febre i per tant considero que la millor recomanació és que davant de qualsevol sospita que es pensi que pot ser coronavirus s'extremin les mesures de seguretat, que evitin o minimitzin el contagi. 

Deixo un parell d'articles que demostren el que estic dient:  

https://science.sciencemag.org/content/early/2020/03/13/science.abb3221 

https://www.who.int/health-topics/coronavirus#tab=tab_3


Quedem-nos a casa!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada