divendres, 5 de març del 2021

Novetats al Consell per la República. Notícies del País Valencià. La repressió i els pactes postelectorals

Convidats

Toni Infante,  Coordinador de Decidim. Plataforma pel Dret aDecidir del País Valencià

Gerard Sesè,  periodista. Comunicació del Consell per la República

Gabriel Ginebra, Creador del #ManagingIncompetence, Gestió de la Incompetència, Conferenciant i Coach i pare de 7 fills, que encara viuen tots a casa.

Davantal

Passat i present...

Passat... 2 de març de 1974. El franquisme agonitzant assassinava Salvador Puig Antich. L’assassinava sota la màscara tenebrosa d’una suposada justícia que emanava del més pur feixisme. El nom, la història i la mort d’en Puig Antich, un crim d’Estat, van marcar tota una generació.

Vicent Andrés Estellés el recordava en un poema: Jo no t’he conegut, però et recorde...

Passat... 3 de març de 1976. Vitòria. Feia uns mesos de la mort del dictador i a l’Estat ja regnava Joan Carles I. Aquell 3 de març, estava convocada una vaga general a Vitòria que va paralitzar la ciutat. A la tarda, milers d’obrers en vaga es van concentrar a l’església de Sant Francesc d’Assís per celebrar-hi una assemblea. Els treballadors es va negar a desallotjar l’església i es va ordenar gasejar el temple. Els qui eren dins van sortir enmig d'escenes de pànic. A les portes, foren tirotejats per la policia. Tres vaguistes van caure mortalment allí mateix, dos més van morir a conseqüència dels impactes de bala i un centenar llarg van quedar ferits.

Dos dies després, en una protesta en solidaritat amb els fets de Vitòria, va morir Juan Gabriel Knafo, perseguit per la policia i en estranyes circumstàncies mai aclarides.

Lluís Llach ho denunciava en el seu disc “Campanes a morts”: Assassins de raons, de vides,/ Que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies /I que en la mort us persegueixin les nostres memòries.

Present... El 14 de febrer l’independentisme tornava a guanyar per majoria absoluta les eleccions al Parlament de Catalunya i obtenia gairebé el 52% dels vots.

15 de febrer. La fiscalia recorre el tercer grau dels presos polítics.

16 de febrer detenció i empresonament de Pablo Hasél.

22 de febrer. Comença el judici contra en Marcel Vivet, activista independentista.

1 de març. La fiscalia es querella per desobediència contra els independentistes de la mesa del parlament

2 de març. La fiscalia recorre el manteniment cautelar del tercer grau dels presos polítics.

3-4 de març. Judici contra els cinc síndics electorals designats per a l’1-O.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana. Desconec l’autor. Jo l’he sentida a la sèrie “The Walking dead”:

El pessimista mira cap al terra i es colpeja el cap. L’optimista mira cap al cel i perd l’equilibri. El realista mira sempre cap endavant i adapta el pas a allò que veu.

Marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent que és la que pateix la repressió la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. 

Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada