dimecres, 1 de maig del 2024

Mentre Pedro Sánchez reflexionava... Campanya "Vota per la llengua". Analitzem enquestes 12-M

Vull una resposta. 12a temporada. Emès el 29 d'abril de 2024 per Terramar Barcelona (TVB), ETV Llobregat, Terramar Garraf-Penedès i Terramar Tarragonès

Canal del Vull una resposta al YouTube


Convidats

Mireia Plana vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua

Núria Vilajeliu , tècnica organització d'esdeveniments

Maria Vidal, politòloga


Davantal

Tot just s’iniciava la campanya electoral per a les eleccions al Parlament del proper 12 de maig que Pedro Sanchez entrava en campanya. Si a les campanyes electorals s’instaurés el premi al MVP (el jugador més valuós del partit) sens dubte el president espanyol hauria estat l’MVP d’aquests darrers dies.

La reflexió del president espanyol ha durat cinc dies. Cinc dies que han marcat la campanya electoral catalana , han tirat per terra els plans de tots els partits i l’han contaminada de sanchisme sí, sanchisme no. Sembla com si els espanyols que s’autoanomenen d’esquerra hagin descobert d’un dia per l’altre les fake news, el lawfare, el Deep State i els jutges prevaricadors.

Mentre Pedro Sánchez reflexionava, s’ha mort la mare del president Puigdemont sense tenir el seu fill al costat perquè fa set anys que és a l’exili. Mentre Sànchez reflexionava famílies com les d’Adrià Sas viuen des de fa quatre anys amb el cor encongit tement que un dia d’aquests el marit, el fill, el germà entri a presó. Mentre el president del partit que va donar suport al 155 i a la repressió contra l’independentisme reflexionava, les famílies i encausats com els de l’operació Judes conviuen amb l’angoixa d’un judici que els vol condemnar per terrorisme.

Finalment, avui s’ha desvelat el resultat de les reflexions sanchistes. Pedro Sánchez continuarà com a president del govern espanyol. Una vegada més, Sánchez ho ha tornat a fer. Una nova maniobra política del trapezista que fa salts al buit i sempre cau de peu. Sempre ens quedarà el dubte  (o no) de si la reacció de dimecres passat no va ser una maniobra més d’un supervivent nat, d’un líder polític, malgrat tot, intel·ligent i audaç. Sempre ens quedarà el dubte (o no) de si hauria reaccionat exactament igual si Catalunya no estigués en plena campanya electoral.

En el programa d’avui parlarem també de la campanya “Vota per la llengua” que impulsa la Plataforma per la Llengua amb l’objectiu de situar la llengua i les polítiques lingüístiques al centre de la campanya electoral. L'entitat ha elaborat un programa marc amb vint-i-cinc accions per a les eleccions catalanes del 12 de maig i sis propostes més per a les eleccions europees del 9 de juny, i l'ha fet arribar a les formacions polítiques perquè se les facin seves.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

 

Final

La frase de la setmana de Raymond Reddington, personatge de la sèrie Blacklist

Puc dirigir-te cap a la veritat, però no puc fer que te la creguis

Marxem amb el pensament posat en la nostra gent que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada