dimecres, 25 de març del 2020

"Al peu de la lletra" el microconte del dia (Dia 13 del confinament. Dia 10 de l'Estat de setge)


Confinament, dia 13
Dia 10 de l'Estat de setge

...de les tristors en farem fum...

MICROCONTES PER AL CONFINAMENT

ONZÈ DIA (DILLUNS 23 DE MARÇ)

Microconte 11: Al peu de la lletra
En plena homilia al convent d’Acolman i des de la superioritat i la seguretat que li conferia el balcó des d’on deia la missa, el monjo agustí va adreçar-se als forçats feligresos que omplien l’esplanada del davant i els va assegurar, en un castellà gairebé lletrejat, que els cristians obririen el seu cor a tots els natius que volguessin servir-los. I es va fer entendre, però no de la manera que més hauria desitjat.

Un dels indígenes, el que començava a tenir més nocions de la llengua imposada, va alçar-se de la gespa i en una dècima de segon va projectar una llança contra el clergue amb tanta exactitud que la punxa enverinada li partí el cor sense contemplacions. 

Joan Pinyol
(Del llibre Micromèxics. Brosquil edicions, 2007)
 www.escriptors.cat/autors/pinyolj
#CompartimCultura

DOTZÈ DIA (DIMARTS 24 DE MARÇ)

Microconte 12 : Remeis efectius
Des que va néixer tothom el va titllar d’insubstancial i no passava dia que algú no li recriminés el fet de no tocar mai de peus a terra. 

Una tarda de vent no va tenir cap més remei d’anar amunt i avall, sense parar gens quiet. Fins que va poder lligar-se una estona a la branca d’un ametller en flor.

Des d’allí, i mentre se sentia més inflat que mai, li va venir al cap una idea que podia fondre-li tots els mals i canviar-li molt la vida. 

El dia següent, el globus va demanar hora per a una sessió d’acupuntura. 

Joan Pinyol
(Del llibre Glops (Ed. Petròpolis, 2009) 
 www.escriptors.cat/autors/pinyolj
#CompartimCultura

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada