dijous, 30 d’abril de 2020

VÍDEO: No digueu mai "sóc nacionalista". Eleccions ANC (Vull una resposta en confinament. 27-04 al 3-05)

Aquests darrers dies, en alguns cercles, ha tornat a aparèixer l’etern debat a l’entorn del mot “nacionalisme”.

Sembla que hi ha un sector del moviment independentista que creu que per augmentar els partidaris de la independència, per “eixamplar la base”, cal descarregar-se del llast que representen els elements "identitaris"... com poden ser la llengua i la cultura pròpies, elements que, d’altra banda, formen part de tots els moviments d’independència arreu del món.

Ells, diuen, no són nacionalistes, són independentistes i remarquen una i altra vegada que l’independentisme català és d’arrel social i no pas identitari. I així intenten abolir del llenguatge paraules com nacionalisme....

És cert que en nom del nacionalisme s’han comès alguns dels pitjors crims contra la humanitat. Com també s’han comès crims execrables en nom de tots els –ismes... es diguin capitalisme, comunisme, socialisme, cristianisme o islamisme. Però, curiosament, els independentistes catalans només hem criminalitzat el mot nacionalisme.

Per tant, l’independentisme, i més no una part,  ha optat per defugir tot allò que fa referència a la identitat nacional.

És clar que l’independentisme català lluita per un país molt millor que l’actual, amb més justícia social, amb més democràcia i llibertat, amb més equitat... Un país amb futur, és clar que sí!

La pregunta és...  ¿volem una República catalana en què la nostra identitat nacional es dilueixi cada vegada més? Una República on la llengua i la cultura catalanes visquin en la mateixa situació en què malviuen i subsisteixen actualment?

Ens agradaria molt saber l'opinió dels nostres convidats... però, com molt bé ja sabeu, continuem en confinament.

En la darrera AGO de l’ANC es va aprovar que les eleccions al Secretariat Nacional tindrien lloc, com a més tard, el dissabte de la cinquena setmana posterior al moment en què s'aixequés el confinament i fos possible celebrar reunions amb seguretat.

Doncs, no... L’ANC ha anunciat que tot es farà ja de forma telemàtica. Del 29 d’abril fins al 4 de maig s’hi poden presentar candidatures i les eleccions seran del 10 al 13 de juny.

Sembla, doncs, que l’actual Secretariat Nacional ha decidit fer cas omís del que es va aprovar en Assemblea General i canviar, de manera radical i sense consultar els associats, les regles del joc a mig partit. Per què?

Com ens agradaria de comentar-ho amb els nostres convidats!

Malauradament, continuem confinats... Però si tenim la frase de la setmana...

La frase de la setmana és de Joan Fuster, el gran escriptor valencià, l’anomenat “savi de Sueca”

“La violència genera violència. Però -no ho oblideu- també la tolerància genera violència, i el desesper genera violència, i -sobretot- la veritat genera violència.”

Una abraçada molt gran a la Clara Ardévol, en Josep Pedrol i en Xavi Portet. També una abraçada per a tots els nostres convidats que han anat passant pel Vull una resposta en aquestes vuit temporades. I, com no, a tota la gent d'ETV Llobregat i a tots els que, d'una o altra manera ens aneu seguint. Esperem tornar ben aviat al plató d'ETV Llobregat.

I, com sempre, marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent. Mai no els oblidem. Els que pateixen repressió, presó i exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Fins ben aviat... Cuideu-vos molt i... bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada